header-nieuwsbrief-09-2021
14 december 2021
Beste lezer,
OC&W

NPO en inkoop jeugdhulp

RiBA is blij dat er aan de voorkant meegedacht mag worden bij de nieuwe inkoop van jeugdhulp binnen de BAR vanaf 1 januari 2023. In januari zullen ook de scholen gevraagd worden om mee te denken. Vraag is dan vooral wat scholen nodig hebben om beter te kunnen samenwerken met jeugdhulp en wijkteam. Een uitnodiging vanuit de BAR zal volgen. Met het SO en SBO zullen apart afspraken worden ingepland. Lees verder
Save the date RiBAdonkerblauw

Workshop

Op donderdag 10 maart 2022 van 19.00-21.00 uur organiseert RiBA weer een workshop online. Een deel wordt aangeboden door AO Gedrag en een deel door AO Ontwikkeling & Didactiek. Wij hopen op veel belangstelling, dus geef je op via loket@swv-riba.nl. Zien we jullie dan? Geef het door aan je collega's!
Een afbeelding van...

Naar inclusief onderwijs

Via Weer Samen Naar School en Passend Onderwijs proberen we in Nederland nu gedurende zo'n vijfentwintig jaar een meer inclusief onderwijssysteem te realiseren. Zowel in ons land als daarbuiten is een debat gaande of een dergelijk ideaal wel te realiseren is en zo ja, hoe we dichter bij dat ideaal kunnen geraken. Hans Schuman, lector bij Hogeschool Utrecht, zet in dit document de stand van zaken rond inclusiever onderwijs op een rij. Lees verder
Twee mensen aan tafel RiBA-lichtgroen.jpg

Vernieuwing SOP

In januari ontvangen de scholen een nieuw format voor het Schoolondersteuningsprofiel. Over de manier van aanleveren worden scholen nog via de mail geïnformeerd.
Overstaproute PO-VO

Overstaproute

In de OverstapRouteMails staan veelgestelde vragen en antwoorden. Lees verder
Afbeelding-uitroepteken-RiBA-rozepaars

Consulten en arrangementen

Na een succesvolle pilot consulten door de ambulant ondersteuners is besloten dat vanaf heden elke school kan profiteren van dit laagdrempelige aanbod. Bij een hulpvraag vanuit school/ouders/kind starten we met een consult. Lees verder
kindkans logo

Ouders in Kindkans

Na de pilot tot de zomervakantie en de opstartperiode de eerste helft van het schooljaar, hebben we afgesproken om per 1 januari 2022 voor een SOT of HIA elke ouder uit te nodigen via Kindkans. Hiermee willen we de ouderbetrokkenheid nog verder optimaliseren. De handleiding hiervoor staat op intranet>Kindkans. En bij vragen, schiet gerust je gedragswetenschapper aan.
Afbeelding-uitroepteken-RiBA-lichtdonkerblauw

Aanvraag HIA

De deadline voor de aanvraag van HIA's is 30 april.
Ik wil mij afmelden voor de nieuwsbrieven.
Wil je je e-mailadres wijzigen? Meld je eerst af met de afmeldlink en meld je daarna aan met je nieuwe e-mailadres via deze link.
Copyright ┬ę 2021 Samenwerkingsverband Passend Onderwijs RiBA.
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven dat je de nieuwsbrief van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs RiBA wilt ontvangen. Met deze nieuwsbrief willen wij je op de hoogte houden van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Passend Onderwijs in ons werkgebied.