Adres
Samenwerkingsverband Passend Onderwijs RiBA
Kastanjelaan 18H
2982 CM Ridderkerk

Voor contact met RiBA kunt u bellen naar 085-7501070 en eventueel een bericht op de voicemail inspreken.

U kunt mailen naar info@swv-riba.nl

Veelgestelde vragen

over Kindkans

 • Ik heb nog geen account in Kindkans. Wat nu? Stuur een mail naar loket@swv-riba.nl.Hier wordt de aanvraag van een account verder opgepakt.
 • Ik was uitgenodigd om een dossier in te zien. Hoe kan het dat dit niet meer lukt? Lees verder
 • Kan ik notities maken die alleen voor mezelf zichtbaar zijn in Kindkans? Lees verder
 • Er staat een verkeerde hulpvraag in het dossier. Hoe kan ik deze verwijderen? Lees verder
 • Hoe voeg ik een hulpvraag toe zónder de koppeling met Parnassys? Lees verder
 • Ik heb betrokkenen uitgenodigd via planning maar zij kunnen de bijlagen niet lezen. Wat nu? Lees verder

over zorgplicht

 • Wanneer heeft een school zorgplicht? Het bevoegd gezag van de school heeft zorgplicht zodra een leerling schriftelijk is aangemeld.
 • Vanaf welke leeftijd start de zorgplicht? De zorgplicht geldt bij schriftelijke  aanmelding vanaf 3 jarige leeftijd.
 • Het kind staat al ingeschreven bij een andere school. Welk schoolbestuur heeft nu de zorgplicht? Het bevoegd gezag van de school van voorkeur van ouders heeft zorgplicht. Dus ook wanneer een leerling ingeschreven staat op een school en ouders melden zich schriftelijk aan bij een andere school, heeft de school waar het kind het meest recent aangemeld is de zorgplicht. Deze situatie kan voorkomen bij o.a. verhuizing of wanneer ouders ontevreden zijn over de huidige school.
 • Moet de school iedere leerling waar zij zorgplicht voor heeft opnemen? Nee, de school heeft 6 weken de tijd om een passende plek op een andere school te vinden. Deze periode kan eenmalig met 4 weken verlengd worden.
 • Mag de school een leerling weigeren? Ja, dit mag . Een school mag weigeren wanneer de school vol is, hier moet dan wel een helder toelatingsbeleid over gevoerd worden. Een school mag ook weigeren wanneer ouders de grondslag van de school niet respecteren dan wel onderschrijven. Beleid dat leerlingen met extra ondersteuningsbehoefte benadeelt ten opzichte van overige leerlingen is niet toegestaan. Het is ook niet toegestaan om een maximum te stellen aan het aantal leerlingen dat extra ondersteuning nodig heeft.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang je de nieuwsbrief nog niet en wil je hem wel ontvangen? Schrijf je dan in.
Na de inschrijving ontvang je van ons een mail met daarin een bevestiging om de nieuwsbrief te ontvangen.

Je naam en e-mailadres worden alleen gebruikt voor het versturen van de RiBA-nieuwsbrief. Meer informatie kun je lezen in het privacyreglement van swv RiBA.

Aanmelden podcastnieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste RiBA-podcast? Schrijf je dan in voor de podcastnieuwsbrief.

Na de inschrijving ontvang je van ons een mail met daarin een bevestiging om de nieuwsbrief te ontvangen. Mocht je die niet ontvangen hebben, neem dan contact met ons op via podcast@swv-riba.nl. Controleer ook je spammap.

Je naam en e-mailadres worden alleen gebruikt voor het versturen van de podcastnieuwsbrief. Meer informatie kun je lezen in het privacyreglement van swv RiBA